Op reis!

inloggen

Op reis!

Chanel Visbach Chanel heeft het geluk dat zij met haar baasjes mee mag naar Zuid-Afrika. Zij heeft daar grote avonturen beleefd, lees hieronder haar verhaal!

De Afrikaanse bushcat,

Een Europese korthaar, geboren in april 2008 op een boerderij in Nederland.
Met 10 weken werd ze geadopteerd door Shirly en Hans die de poes noemde: Chanel (Allure, no5, Christal, Coco) en haar onderdak gaven in een eengezinswoning in het stadsleven.

Chanel werd verwend. Ze maakte korte wandelingen buiten maar was liever binnen en extreem aanhankelijk. Chanel luistert vanaf 3 verdiepingen hoog en tuinen verder naar haar naam en volgt haar baasje Shirly overal in huis. Haar halsbandjes zijn voornamelijk roze met glitters en/of steentjes.

In Oktober 2010, op 2 jarige leeftijd vloog Chanel met haar baasjes mee naar st. Lucia in Zuid Afrika, een werelderfgoed voor een verblijf van 6 maanden, net als haar baasjes. Chanel genoot van het geweldige land. Ze at gekko's sprinkhanen, motten, kevers, wandelende takken.. maar mocht niet naar buiten. Ze taalde er ook niet naar, genoeg aandacht binnen.
In December 2010 besloten de baasjes van Chanel voor 2 weken terug naar Nederland te gaan voor de feestdagen. De schoonmaakster en vrienden waren bereid Chanel eten en aandacht te geven. Na 1 week, de dag voor kerst. Rende Chanel de woning uit en werd niet meer gezien. De baasjes van Chanel kwamen zeer verdrietig terug en zochten haar de hele dag door veel te lopen, roepen en ramen open te houden. Ze verspreide flyers en e-mails over de hele stad van 400 inwoners en honderden toeristen met een beloning van 1000 Zar. Hierdoor is Chanel nu een van de bekendste inwoner van de stad. Het huis staat aan de rand van de bush en aan het st Lucia lake waar krokodillen, nijlpaarden, haaien, apen, luipaarden, mangoos, bushbaby's, slangen... leven. Deze komen ook langs het huis van Chanel.

Een van de bewakers in het complex waar Chanel en haar baasjes woonde kende Chanel goed en liep 2x per dag rond om alleen naar haar te zoeken.
2,5 week na het vertrek van Chanel gaat de telefoon van haar baasje Hans om 4:30 s'nachts. De bewaker had Chanel gezien, 200 meter van haar huis vandaan aan de rand van de bush. Beide baasjes rende naar buiten en op het roepen van haar baasje Shirly reageerde Chanel schoor terug. Ze herkende haar en liep een tijdje rondjes om haar gehurkte baasje heen, haar kont laten zien zoals alle katten doen. Shirly kon haar niet aanraken.
Op een snel ogenblik draaide Chanel weer met haar staart in de lucht langs haar baasje Shirly waardoor deze snel haar staart te pakken kreeg en bungelde ze in de lucht als een slang. Ze was zo vermagerd dat dit geen pijn deed en gaf haar baasje Hans de kans om haar in zijn armen te sluiten.
Eenmaal thuis deed Chanel alsof er niets aan de hand was en kreeg ze een vlooien en teken behandeling, ze zat onder!!!!!!!

Het is zeker dat deze poes 2,5 week buiten tussen alle wildernis heeft geleefd, geen aandacht heeft gehad van mensen en haar huis niet kon vinden. Ongelooflijk is dat ze haar baasje herkende.
In zuid Afrika wil Chanel niet meer naar buiten, maar is vanaf maart 2011 terug in Nederland en loopt daar iedere dag haar rondjes buiten.
Voorheen kon zij geen kikker vasthouden, maar is nu een uitstekende jager en brengt regelmatig muizen voor haar baasjes mee naar huis als geschenk.

In Oktober 2011 is Chanel weer met haar baasjes naar Zuid Afrika vertrokken voor 6 maanden. En in Oktober 2012 gaat ze weer.